Select Page

Форвита® Б-Комплекс – лента

15.76 ден

Витамин Б1   1 mg

Витамин Б2   1,2 mg

Витамин Б3   10 mg

Витамин Б5   5 mg (пантотенска киселина)

Витамин Б6   1,4 mg

Витамин Б9   100 μg (фолна киселина)

Витамин Б12  1,4 μg

1 лента со 10 таблети

СЕ ПРЕПОРЧУВА ПРИ:

  • Недоволно внесување на витамини од групата Б (еднолична исхрана, диети, анорексија, повраќање, шеќерна болест, заболувања на црниот дроб)
  • Зголемени потреби за витамини од групата Б (температура, инфекции, зголемена функција на штитната жлезда, зголемен физички напор, бременост, доење)
  • Недоволна апсорпција на витамини од групата Б (дијареа, хронични заболувања на органите за варење на храната)
  • Недоволна синтеза на витамини од групата Б во цревата (земање на антибиотици и хемотерапевтици)
  • Зголемена елиминација на витамини од групата Б (зголемено мокрење)

ДОЗИРАЊЕ      

Деца над 7 години и возрасни:

1 филм-обложена таблета на ден


ШИФРА: FORVBK71

ТЕЛЕФОН

02 325 2300

СЛЕДЕТЕ НЕ