Select Page
На попуст!

Форвита® Кидс Д3

177.00 ден 124.00 ден

Vitamin D3 (Cholecalciferol )  10 μg (400 IU)

90 филм обложени таблети

ПРИДОНЕСУВА ЗА:

  • Нормален раст и развој на коските
  • Одржување на нормална функција на имуниот систем и соодветен одговор при воспалителни процеси
  • Одржување на здрави коски и заби
  • Одржување на нормална мускулна функција
  • Нормална апсорпција и искористување на калциум и фосфор, како и одржување на нормални концентрации на калциум во крвта
  • Нормална клеточна делба

ДОЗИРАЊЕ

Деца на возраст од 3 до 14 години и адолесценти до 18 години: една филм-обложена таблета од 10 μg (400 IU) дневно.


ШИФРА: FORVD310

ТЕЛЕФОН

02 325 2300

СЛЕДЕТЕ НЕ