Select Page

Форвита® Остео

191.00 ден

Калциум (Ca)  600 mg  + витамин Д3  400 IU

ЗА ЗДРАВИ КОСКИ И ПРЕВЕНЦИЈА НА ОСТЕОПОРОЗА

30 филм обложени таблети

Калциумот е минерал кој е влегува во состав на коските и забите. Основен предуслов за здрави коски е задоволително ниво на калциумот во организмот. (прв пасус)

Калциумот во комбинација со витамин Д3 помага во одржување на структурата и густината на коските која нормално се намалува со возраста, посебно кај жените во периодот на менопауза.


ДОЗИРАЊЕ      

1 филм-обложена таблета 1 на ден, после јадење.


ШИФРА: FORVOS10

ТЕЛЕФОН

02 325 2300

СЛЕДЕТЕ НЕ