Select Page
Нема на
залиха

Форвита® Феме

326.00 ден

Фолна киселина 400 μg

ЗА БРЕМЕНИ ЖЕНИ И ЗА ОНИЕ КОИ ПЛАНИРААТ БРЕМЕНОСТ

30 таблети

Фолната киселина припаѓа на групата Б витамини. Таа е важна за синтезата на нуклеопротеини, аминокиселини и крвни клетки. Потребата за фолна киселина се зголемува за време на бременоста поради тоа што е неопходна за нормален развој на ‘рбетот, мозокот и черепот на нероденото бебе.

Секојдневната употреба на ФОРВИТА® ФЕМЕ  води кон намалување на ризикот од срцеви болести, мозочен удар и други потешки заболувања.


ДОЗИРАЊЕ

Eдна таблета од 25 mg дневно


ШИФРА: FORVZN12

Нема залихи

ТЕЛЕФОН

02 325 2300

СЛЕДЕТЕ НЕ