Select Page

Форвита® Флекси Актив

420.00 ден

Глукозамин сулфат  310 mg, Хондроитин сулфат  240 mg, Витамин Е  5 mg, Хијалуронска киселина  20 mg

СОВРШЕНА КОМБИНАЦИЈА ЗА ЗДРАВИ ЗГЛОБОВИ

30 капсули

Се употребува при болки во зглобовите предизвикани од дегенеративни промени,  повреди, спортување и други видови на зголемена физичка активност.

Глукозамин е главна состојка на ΄рскавицата во зглобовите. Со стареење, неговото создавање во организмот се намалува, што е поврзано со зголемена склоност кон повреди, оштетувања и дегенеративни промени на зглобовите, пропратени со болка.

Хондроитин природно се наоѓа во телото, го стимулира создавањето на ΄рскавицата и го спречува нејзиното разградување.

Хиалуронската киселина е компонента на синовијалната течност во зглобовите која ја потхранува ΄рскавицата.

Витамин Е има заштитна улога при оксидативен стрес.


ДОЗИРАЊЕ      

Над 18 години: 1 капсула три пати на ден пред оброк.


ШИФРА: FORFLA10

ТЕЛЕФОН

02 325 2300

СЛЕДЕТЕ НЕ