Select Page

Форвита® Ц Кидс 45mg

280.00 ден

Ascorbic acid 45 mg

БЕЗ ШЕЌЕР

ЗА ЗДРАВИ ЗАБИ

90 таблети

Витамин Ц за деца.

Таблети за џвакање со пет различни овошни вкусови.


 СЕ ПРЕПОРЧУВА ПРИ:

  • Недостаток на витамин Ц поради несоодветна и еднолична исхрана, намален апетит, диети
  • Земање на препарати на железо за да се зголеми апсорпцијата на железото
  • Состојби на зголемена потреба за витамин Ц: растење, голема физичка активност, стрес, висока телесна температура, инфекции, рани кои тешко заздравуваат;
  • Треска, изгореници, долготрајно изложување на високи или ниски надворешни температури
  • Цревни заболувања (долготрајна дијареа), хируршки зафати

ДОЗИРАЊЕ      

Деца од 4 до 14 години: 1 таблета за џвакање на ден.


ШИФРА: FORVCK10

ТЕЛЕФОН

02 325 2300

СЛЕДЕТЕ НЕ