Select Page
На попуст!

Форвита Ц® 1000 mg
30 капсули

368.00 ден 313.00 ден

Ascorbic acid  1000 mg

30 филм обложени таблети

СЕ ПРЕПОРАЧУВА ПРИ:

  • Превенција и лекување на скорбут и хиповитаминоза Ц.
  • Дополнителна терапија при настинка и грип.
  • Дополнителна терапија при анемија за подобра апсорпција на препаратите со железо.

ДОЗИРАЊЕ

Препорачана доза е 1 филм-обложена таблета од 1000 mg на ден. Лекарот може да одреди и повисоки дози, пр. во случај на поизразена хиповитаминоза Ц и скорбут (до најмногу 3 g). Таблетите треба да се проголтаат цели, за време на оброк или непосредно по оброк.


ШИФРА: FORVCR12

 

ТЕЛЕФОН

02 325 2300

СЛЕДЕТЕ НЕ