Select Page
На попуст!

Форвита® Ц 1000 mg
60 капсули

546.00 ден 464.00 ден

Ascorbic acid 1000 mg

60 Филм обложени таблети

СЕ ПРЕПОРАЧУВА ПРИ:

  • Превенција и лекување на скорбут и хиповитаминоза Ц.
  • Дополнителна терапија при настинка и грип.
  • Дополнителна терапија при анемија за подобра апсорпција на препаратите со железо.

ДОЗИРАЊЕ

Препорачана доза е 1 филм-обложена таблета од 1000 mg на ден. Лекарот може да одреди и повисоки дози, пр. во случај на поизразена хиповитаминоза Ц и скорбут (до најмногу 3 g). Таблетите треба да се проголтаат цели, за време на оброк или непосредно по оброк.


ШИФРА: FORVCR13

 

ТЕЛЕФОН

02 325 2300

СЛЕДЕТЕ НЕ