Select Page

Форвита® A, Ц, Е + Сe

200.00 ден

Витамин А   945 µg

Витамин Ц   55 µg

Витамин Е    15 µg

Селен              50 µg

АНТИОКСИДАНСИ ЗА ЗАШТИТА ОД ШТЕТНИ СЛОБОДНИ РАДИКАЛИ

30 капсули

“Слободни радикали” се создаваат како резултат на изложеност на организмот на токсични агенси како: инфекции, смог, цигари, алкохол, сончеви зраци, тешки метали, радијација и слично. Тие се нестабилни атоми или молекули кои предизвикуваат оштетување на клетките и клеточните функции.

Селенот од овој комплекс има позитивни ефекти врз кардиоваскуларните, респираторните и хепаталните пореметувања, пречките во видот, а ја подобрува и општата отпорност кон инфективни заболувања на организмот. Позитивно влијае на потенцијата, плодноста и бременоста. Селенот го намалува и ризикот од појава на малигни заболувања.


ДОЗИРАЊЕ      

Деца над 12 години и возрасни: 1 капсула на ден


ШИФРА: FORVSE10

ТЕЛЕФОН

02 325 2300

СЛЕДЕТЕ НЕ